2014. november 3., hétfő

Egy találkozó margójára


"Egyedül senki sem tud segíteni, csak az, aki a többiekhez a megfelelő pillanatban csatlakozik."  - J.W. von Goethe 


Egyre inkább meg tudom élni annak a csodáját, hogy minden - nem csak a gyermekek - az emberi találkozásoknak köszönhetően születik meg, és amennyiben türelemmel és bizalommal vagyunk a megfelelő pillanat kivárásában pontosan ilyen ajándékkal jutalmaznak az égiek.

Pénteken (október 31.) Felcsiki Tündével meglátogattuk a Regiben működő 
Gödölye Szövetkezet konyháját. Egy sűrű, fénnyel teli beszélgetést folytattunk, amiről meggyőződésem, hogy hosszú közös út első lépését jelentette.

Konkrét eredmények, hogy a lírai hangulatot gyorsan felváltsam:

·  kapunk kölcsönben ingyen 4 tálcás melegítőt, tanév végéig mindenképpen (a Regiből kell elhozni);
·  kapunk kölcsönben ingyen 2 kagylós mosogatót (a Csömöri útról kell elhozni);
·  minimum 50 adagnyi rendelés esetén becsatlakozhatunk az ő konyhájukba, amit minden szempontból kívánatosnak tartok; annak ellenére, hogy a lehetőségek függvényében igyekszenek minél több alapanyagot bio minőségben beszerezni és hogy messzibbről hoznák nem magasabb az általuk kért ár; nem érdeklődtem még utána, hogy a jelenlegi beszállítóval milyen feltételekkel szerződött az iskola, ezért nyilván semmit sem ígértem;
·  nyitottak arra, hogy eljöjjenek az összevont szülői estre nem csak akkor, ha fennáll a rendelés lehetősége, hanem azért, mert ők maguk is szellemi műhelymunkát fognak indítani a táplálkozás témájában, amibe páran becsatlakozhatunk;
·  szeretnének segítséget kapni egy lehetőleg minél több szempontnak megfelelő "waldorfos menűsor" kialakításához; mivel dr. Papp Szidónia kolleganőmmel az összevont szülőire is készítünk egy anyagot és különben is egyre inkább azt látom, hogy vissza kell térjek a befejezetlen PhD.s kutatásom témájához("Egészségmegőrző táplálkozás") megígértem, hogy igyekszem ebben hosszabb távon segíteni;
az egyik legnagyobb öröme a Gödölyés barátainknak Tünde tapasztalata és nyitottsága arra, hogy ezt a tapasztalatot megossza több területen is: az egyik a gluténmentes főzés, a másik meg a konyha által használandó dokumentációs szoftver kérdése.
                                                                                          

 Tótfalusi Anna      
                                                                                                            
Budapest, 2014. november 3.