2014. október 21., kedd


Konyhaavató főzőverseny


    Szeptember 26-án  Konyhaavató és Mihály-napi ünnepséget tartottak a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban, Újpesten a Lakkozó utcában.
    A megadott időpontig 7 csapat jelentkezett, de szeptember 26-ra tizenegyre bővült a jelentkező csapatok száma. Délután 1 óra körül érkeztem, első kérdésem: hány csapat van? Nem tudjuk pontosan- hangzott a válasz. Sebaj, megszámolom! Eleinte csak 10 csapatot számoltam, de a zsűri nagy meglepetésére még volt egy plusz csapat, akik meg is nyerték a versenyt a körtés csirke mesés ízeivel. Igen, ezt várja az ember egy Waldorf intézménytől: rugalmasságot, lehetőséget! Nincs itt semmi probléma: nem vagytok a listán: beírunk.







Tanárnők is beszálltak a versenybe, finom Thai csirkét sütöttek.




    Ámulva figyeltem a sürgő-forgó fiatalokat. Kettőkor már kész voltak a csapatok, csak az ünnepségre kellett egy kis rendet, díszítést összehozni- ami sikerült is .




Kettő körül a fiatalok már az ebédlő ajtajában toporogtak, farkaséhesen. Gyarmati Judit tanárnő volt a "szigorú" ajtóőrünk.
Waldorf ünnepséghez méltóan, énekléssel kezdődött az Avató ünnepség. Köszönjük Thurnay Balázsnak a művészeti előadások rendezőjének és az ebben résztvevő diákoknak!
Beszédet mondtak: Jörg Rudolf, az Újpesti Regionális Waldorf Egyesület elnöke; Nagy Gábor , a Gödölye Szoc. Szöv. ügyvezető elnöke és a Gödölye séfje: Zámbó Gábor .



Majd következett a nagy pillanat: A KONYHA AVATÁS!

Vekerdy Dániel, a Regimi igazgatója vágta át a szalagot. 
Éljen! Végre! Kezdődhet a zsűrizés és a lakoma:

                          



                                                                               





Akik zsűriztek: Harangi Anna (12.o.), Kovács Katalin (szakács), Diószegi András ( szakács, volt Waldorfos diák), Jörg Rudolf (ÚRWE elnöke). Köszönjük!

                                     

No és a csapatok: Mentál Harcosok (Hortobágyi húsos palacsinta); Koponyányi Monyók Raceing ( Csirkés, kukoricás, tejszínes penne); Garfield (Lasagne);Vadkanalak (Gombás csirke rizzsel, brownie); Gyros (Gyros); Jelszó: Melinda (Thai csirke); Csiga bigák (Tészta saláta- halas/Vega,Brownie); Sulyok (Cézár saláta); Rukkola ( Tiramisu); Csapati (Chilis bab csapatival); ACsapat (Körtés csirke). Gratulálunk!

I. díj: ACsapat
II. díj: Koponyányi Monyók Raceing
III. díj: Csapati

A eredmény hirdetés és díjazás hétfőn (szept.29-én) volt :), hisz' mire végeztek a sok ennivalóval, elfáradtak, ki merre, de biztosan el- és szétszéledtek. Jó volt.
BOGYÓ: hálás köszönet a képekért; nagyon jók!