2014. szeptember 2., kedd


Első iskolai napi menza -élmények


    
Új rend van a gödöllői Waldorf iskolában: osztályonként ülnek le az asztalhoz a diákok a tanítójukkal vagy a délutános kísérőjükkel együtt. Gyertyát gyújtanak és áldást mondanak. Fantasztikus, mert azt terveztük, hogy a diákoknak áldást mondunk, amikor kezdődik az ebéd, de ez sokkal jobb ötlet és egyszerűbb megvalósítani, arról nem is beszélve, hogy mélyebb élmény. Gratulálok a Vezetőségnek !
A gyerekek, ebédjük elfogyasztása után, ők maguk viszik egy odakészített asztalhoz, letisztítják  a tányérukat a maradékoktól és összegyűjtik a mosogatnivalót. Ez még az első nap volt, szokni kell, a tanítóknak oda kell figyelni, hogy mindenki leszedje maga után a tányért.
A másik nagy tanulság, hogy a konyha igyekezzen időben kiszállítani az ételt. Tegnap kisebb káosz volt a tálalóban, hiszen technikai okok miatt fél órát késett a kiszállítás, emiatt az osztályok várakoztak egymásra. A tanítók azonban ügyesen és higgadtan megoldották a problémát. 
Haffner Andi, aki kiosztja az ételt és egyben a Gödölye élelmezési vezetője, és Markó Eta, aki a mosogatást végzi, hősiesen helyt álltak; remélem idővel könnyebb lesz :), köszönjük nektek!
Na és az ebédről: elég azt tudni erről, hogy nem sok maradék maradt a gyerekek tányérján. Én is megkóstoltam, meg a gyerekeim: nagyon finom volt! A kisebbik lányom azt mondta a brokkoli krémlevesre: "Mami, ez éppen olyan, ahogy Te főzöd!" Ennyi:) 
Köszi, Zámbó Gábor -konyhaséf- és Diószegi Andris -szakács-!!!! A többieknek is és a gyerekeknek, akik nagyon helyesek és ügyesek ( és tündériek, aranyosak, cukik,...)